Zamanı boşa harcadığımız ya da yeterince üretken olmadığımız duygusu, hiçbir dönemde bugün olduğu kadar rahatsız edici, hatta pişmanlıkla dolu olmadı. Hiç bitmeyecekmiş gibi görünen yapacaklar listesi, birbiri ardına üzerimize gelen “acil” konulu mesajlar ve taleplere bir de kendimizden yüksek beklentilerimiz eklenince, kendimizi hiç beklemediğimiz o karanlık yerde bulabiliriz: Tükenmişlik…
Stres, kaygı ve çaresizlik duygusu tükenmişlik yaşayan kişinin zihnini bulandırmaya başlar.
İçinden işle ilgili hiçbir şey yapmak gelmez.
Ara verse de dinlenemez.
Kontrolü kaybetmiş hisseder.
Ve yaptığı işin anlamını sorgularken ve belki bunu dostlarıyla paylaşırken bulur kendini.
Tükenmişlik, günümüz iş yaşantısında çok yaygın olsa da az konuşulan bir sendrom. Gallup’un 7500 kişiyle yaptığı bir ankete göre çalışanların %23’ü sık sık ya da her zaman tükenmişlik yaşadığını ifade ediyor. Yüzde 44’ü ise “bazen” cevabını veriyor.
Başarı odaklı ve mükemmeliyetçi kişilerin özellikle aday olduğu tükenmişliğin bedeli bireyler için anlam ve özgüven kaybı olurken; kurumlar için, nitelikli çalışanlarının kuruma bağlılığının, hatta çalışanlarının kaybedilmesidir.
Psikoloji, felsefe, sosyoloji ve “mindfulness” uygulamalarından beslenen bu atölye, katılımcıların iş hayatında tükenmişlik kavramını tanımalarını, tükenmişliğin işaretlerine ve nedenlerine dair farkındalık geliştirmelerini, tükenmişlikten korunmak ve tükenmişlik ile baş etmek için ihtiyaç duydukları zihniyet ve pratik uygulamaları kazandırmayı amaçlıyor.
Atölye, kurumlarda insan kaynakları, ekip yöneticisi ve liderlik konumunda olan kişilere de bu konuda ekipleri ile ilgili bir perspektif geliştirmeleri için yol gösterici olmayı amaçlıyor.
Katılımcılar, konunun uzmanı bir klinik psikolog olmasının yanı sıra tükenmişliği yaşamış olan bir atölye lideri ile derinlemesine çalışma fırsatı buluyor.
Atölye Lideri
İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Reyhan Algül önce uygulamalı psikoloji, sonra klinik psikoloji alanlarında yüksek lisans yapmıştır. Uzun yıllar özel hastanelerde yetişkin danışanlarla çalışmıştır. Üç kitabı, iki kitap bölümü bulunmaktadır. Halen yazmaya, seminerler vermeye ve danışanlarıyla çalışmaya devam etmektedir.
Atölye Hakkında
Atölyemiz, 20.00 – 22.30 saatleri arasında gerçekleşecektir.
Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.
15 March 2022 Tuesday 20:00
15 March 2022 Tuesday 22:30
Online Event - Zoom