14 November 2019 - Thursday

Geleceğin İş Dünyası için Gençler Nasıl Hazırlanmalı? Aileler Nasıl Destek Olmalı?

İstanbul, Sarıyer
Geleceğin İş Dünyası için Gençler Nasıl Hazırlanmalı? Aileler Nasıl Destek Olmalı?

Event Details

Geleceğin İş Dünyası için Gençler Nasıl Hazırlanmalı? Aileler Nasıl Destek Olmalı?

(Üniversitede Ne Okuyacağımı Bilmiyorum)

Tarih: 14 Kasım 2019

Saat: 18:00

Süre: 2 saat

Yer: Maslak Spine Tower    (Açık adres: Büyükdere Caddesi̇ No:243, 34485 Sarıyer/İstanbul)

 

Dünya çok hızlı değişiyor. Gençlerin şu an karar vermeye çalıştıkları mesleklerin bir kısmı yok olacak, bir kısmı şekil değiştirecek, bir kısmı ise henüz ortaya çıkmadı. Gençler tam olarak ne yapacaklarını bilemiyor, aileler ise nasıl destek olabileceklerini araştırıyor. Tutkunu bul deniyor ama tutkum yok ki diyen gençlerimizin bir kısmı ne yapmak istediği konusunda net olmadığı için gecikmiş ve suçlu hissediyor. Dünya çapında iyi üniversitelere kabul almak için eğitim almak istediğiniz alanı tanımaya ve geliştirmeye yönelik  çalışmalar yapmış olmanız bekleniyor. Peki alanı belirleyemezsek, hedefimizi koyamazsak lisede kendimizi nasıl geliştirebiliriz?

Bu belirsizlikler içinde gençlerin çizecekleri yolları bulmaları için bölümlerin salt bölüm olarak değil yapay zeka ve teknoloji ile nasıl şekil değiştiriyor olduğunu da anlatmak gereklidir. Seminerde anlatılacak tüm bölümler mezun olunca ne iş yaparlar, nerelerde çalışırlar bilgileri dışında iş ve sanat dünyasının nabzını tutan dünyanın iyi üniversitelerinin bölümlerde yaptıkları yenilikler ve yatırımlardan bahsedilerek aktarılacaktır.

Gençlerimize birleştirilmiş programlar, çift dallar detaylarıyla anlatılmalıdır ki mühendisliği müzikle, sporu işletmeyle, Psikolojiyi Nörobilimle birleştirebilsin. İlgi alanlarını yan yana koyabilsin.

Bu seminerde dizayndan, mühendisliğe, tıptan, hukuğa kadar birçok bölümden bahsedilecektir. Özellikle ilk aşamada tüm bölümleri gençlerimizin dinlemesi gerekli olduğuna inananıyoruz. Çünkü artık disiplinler arası birleşimler önemli olacak.

Türkiye’de okumaya karar veren gençlerimizin de dünyanın her yerindeki kariyer hedefleri rekabeti için bu gelişmeleri takip ederek eğitimlerini planlamaları gerekir. Belki bütçeniz 3-4 yıl yurtdışında okumaya yetmiyor olabilir. Ülkemizde de çok iyi üniversitelerimiz var. Ama dünyaya kapalı kalmadan ülkemizde okurken bile yurtdışında neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Burada verilecek bilgiler gençlerin alanlarını belirlemelerine ve farklı alanlarda yan dal, çift ana dal ya da yüksek lisans yapmalarını sağlayacaktır.

  • Gelecek vadeden ve yok olacağı öngörülen meslekler neler?
  • Birleştirilmiş bölümler neler?
  • Yeteneğe göre bölüm seçilir mi?
  • Alan nasıl seçilir?
  • Matematiği her iyi olan mühendis mi olmak zorunda?
  • Tutkunu bul diyorlar, bulamıyorum. O zaman hangi bölümü seçeceğim? Tutku şart mı?
  • Tiyatro, resim, dans isteyen öğrenciler para kazanamaz endişesiyle başka bölüme mi yönlendirilmeli?
  • Üniversiteden mezun olunca hangi bölüm ne iş yapar nerelerde iş bulur?
  • Özel üniversiteler çok pahalı? Değiyor mu?
  • Gençler bölüm ve meslek seçiminde ne yapabilirler?
  • Aileler bölüm ve meslek seçiminde çocuklarına nasıl yardımcı olabilirler?

Kısacası geleceğin iş dünyası için gençler nasıl hazırlanmalı? Aileler nasıl destek olmalı?

 Kimler katılabilir:

  • Lise Öğrencileri (8,9,10,11,12. Sınıf)
  • Üniversite Öğrencileri
  • Öğrenci velileri 
  • Okul yetkilileri
  • Okul danışmanları

 

IŞIL TABAĞ Kimdir?

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana Türk öğrencilerin Amerika, Kanada, İngiltere gibi farklı ülkelerde lisans ve yüksek lisans eğitimi almaları için danışmanlık vermektedir. Bu üniversitelerin farklı projelerini de yürüten Işıl Tabağ bu çalışmalar ışığında gençlerin hem kendilerini hem de üniversite bölümlerini tanıyarak gerçekten hayatta yapmak istedikleri hedeflerine yönelik değerli üniversitelerden eğitim almalarını sağlamaktadır.  Yurtdışında başta Yale University, Harvard University, Stanford University olmak üzere toplam 19 üniversitenin “Essential Skills for Character and WorkPlace” çalışmalarını birleştiren Işıl Tabağ, Leaders Hill sisteminin de kurucusudur. Bu ışıkta bir üniversiteden kabul almak için değil gerçekten gelişerek karşılıklı katkı sağlayacağı iyi bir üniversiteyle eşleşmesi için önceki yıllarda ailelerle de çalışmalar yürütmektedir.

Işıl Tabağ evli ve 4 çocuk annesidir.

Işıl Tabağ’ın öğrencilerinin akademik kabul aldığı üniversitelerden bazıları şunlardır:

Harvard University-Yale University – Stanford University -Brown University – University of Southern California – California Institute of Technology - Duke University – NYU – Columbia University – Cornell University – UCLA – UC Berkeley – Georgia Institute of Technology – Georgetown University – Johns Hopkins University – University of Chicago – Lehigh University -Babson College – FIT – Pratt Institute – Parsons School of Design – Northwestern University – Georgetown University  – University of Michigan , Ann Arbor – Boston University -  University of Michigan- Michigan State University - Northeastern University -   Rhode Island School of Design - University of Rochester -  School of the Art Institute of Chicago - The George Washington University - Tufts University - University of Southern California - University of Virginia - Vanderbilt University-   Universita Bocconi - University of Cambridge -  LSE – Imperial College – LSE – King’s College London – University of Nottingham – University of Toronto – University of British Columbia – McGill University vb.

 

Instagram Hesabı: isiltabag_consulting

e-mail: [email protected]

[email protected]

 

Etkinlik iletişimi için

Şule Sülo - Director of University Connections 

E-MAIL: [email protected]

Telefon: 0 530 615 8898 (Yasemin Hanım)

Adres: Spine Tower Maslak Büyükdere Caddesi̇ No:243, 34485 Sarıyer/İstanbul

 

14 November 2019 Thursday 18:00

14 November 2019 Thursday 20:00


Maslak Spine Tower, Maslak, Büyükdere Cd, Sarıyer, İstanbul


View Map

Event Promoter