İnternetin yaygınlaşmasıyla beraber sınırlar eski önemini kaybetmiştir. Bunun doğal sonucu olarak dünya büyük bir pazar yerine dönmüştür. Şirketlerimizin bu pastadan pay alması, hedef pazar analizi ile doğru ülkelerin tespiti ve sonrasında da pazardaki potansiyel alıcılara ulaşılmasıyla mümkün olmaktadır. İşte bu nedenlerden dolayı, hedef pazar seçimi ve ihracat stratejisi oluşturma önemli bir aşamadır. Online hedef pazar analizi eğitimi ikinci bölümde bu stratejilerin oluşturulması yönünde uygulamalara yer verilecektir.
• İhracat İçin Selfie
– GTİP Numarası
– Doğru Satış Kanalı Tespiti
– Hedef Pazar Seçim Kriterleri
– Ürün Tanımı
– Fuarlar
• Uluslararası Ticaret Stratejileri
• Doğru Hedef Pazarın Belirlenmesi
– İthalatçı Ülkelerin Analizleri
– İhracatçı Ülke Analizleri
– Cari Açık Rakamlarının Değerlendirilmesi
– Türkiye’nin İhracatının Analizi
– Yükselen Ülkeyi Baştan Yakalamak
• Hedef Pazarlarımızın Belirlenmesi
– Demografik Değerlendirme
– Yakın Pazarların Analizi
– Vergilerin Tespiti
– Ülkenin yapısı ve kültürel değerlendirilmesi
– Tarife Dışı Engeller ve Yasal durum
• Analizde Diğer Etmenler
– İnternette Ticari Bilgi Araması nasıl yapılır?
– İnternette iz süzme
– İnternette ticari kaynakların incelenmesi
• Hedef Ülkede Araştırma
– Key Words
– Ülke Kaynakları Araştırması
– Müşteri Çoğaltma Teknikleri
– Satış Kanalı Analizi
– Müşterinin Müşterisi
Eğitim Süresi: 12 Saat
Eğitim Ücreti: 1440 TL 1249 TL (KDV Hariç) Min. 3 kişi kayıt alınmaktadır
Hedef Pazar Analizi Eğitim Başlangıç Tarihleri:
Hafta Sonu Öğlen Sınıfı: 20-21-27-28 Mart 2021 (Eğitimi Kodu HPA-2)
Saat: 15:00 – 18:00 (4 gün, günde 3 saat, toplam 12 saat)
A.Ü.İşletme Bölümü mezunu olan EROL, lojistik sektöründe başladığı iş hayatına, Evyap Holding, Ödül İlaç firmalarında devam etmiştir. 2002 yılından bu yana dış ticaret, hedef pazar analizi, uluslararası pazarlama ve devlet yardımları alanlarında sahip olduğu uzmanlığı, eğitim ve danışmanlık çalışmaları ile sektördeki 29 yıllık tecrübesini paylaşmaktadır. Türkiye’nin bir çok ilinde 30 binin üzerinde nitelikli Dış Ticaret uzmanı yetiştirilmesine ve istihdamına destek verip, üniversitelerde konferans ve seminerlere katılmaktadır. Danışmanlık faaliyetleri ile Kobi’leri uluslararası rekabet ve uluslararası ticarete hazırlamakta, kurumların genel olarak işletme ve özelde uluslararası ticaret / dış ticaret departmanlarının tanı/teşhis süreçlerini uygulayarak kurumların SWOT’unu yapmakta ve iyileştirilebilir, geliştirilebilir alanları hakkında anayol haritalarını oluşturmakta ve uygulama başarılarını denetleyerek raporlamaktadır.
“İçinden Dış Ticaret Geçen Sohbetler” adlı seminerler serisi ile deneyimlerini, üniversiteliler ve sektöre yeni girmiş dinleyicilerle paylaşmaktadır. 2010 yılında fikir babası ve koordinatörü olduğu “Dış Ticaret Perileri” projesi başarısıyla ses getirmiştir.
“Yatırımcılar İçin Yeni Teşvik Uygulamaları ve Yatırım Rehberi” isimli yayımlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Ayrıca, İnovakademi ekibi olarak 2020 yılında kamuoyu ile paylaşacakları ortak kitap çalışmaları devam etmektedir.
Halen İnovakademi başta olmak üzere birçok İhracatçı Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, UR-GE projelerinde eğitim ve danışmanlıklar vermektedir.
Muhtelif üniversitelerin davetlisi olarak çeşitli projelerde görev alma ve Hedef Pazar Analizi eğitimleri vermektedir.
20 March 2021 Saturday 15:00
28 March 2021 Sunday 18:00
Online Event - ZOOM