3 boyutlu yazıcıları gündelik hayatta karşılaştığımız problemleri çözmek için başkalarından destek almadan nasıl kullanabiliriz?
3 boyutlu yazıcılar hayatımızın her alanına farklı şekillerde girmeye başladı ve biz bu cümleyi her yerde okur olduk. Peki 3 boyutlu yazıcıların gündelik hayat akışımızı nasıl değiştirebileceğinin gerçekten farkında mıyız?
3 boyutlu basım teknolojisini hem teorik hem de pratik olarak ele aldığımız bu eğitimde yukarıdaki soruların peşinden gideceğiz. 3 boyutlu baskı uygulamalarını yakın çevremizdeki problemleri çözmek için kullanarak tanımlanan bir probleme getirdiğimiz çözüm önerilerini 3 boyutlu modelleyip üretiyoruz.
Eğitmen: Mertcan Avcı, Prototipleme Lab Sorumlusu, ATÖLYE
- Katılımcıların 3 boyutlu modelleme ve baskı konularında tecrübesi olması beklenmemektedir. Bu teknolojiyi gündelik hayatına daha yakın kılmak isteyen herkes workshop katılımcısı olabilir. Biletler Biletino‘da.
* Katılımcılar eğitim sonrasında basımı yapılacak modelleri saklayabilirler.
** Etkinlik dili Türkçe’dir.
*** Katılımcıların workshop için yanlarında bilgisayar getirmeleri beklenmektedir.
//
How can we use 3D printers to solve our everyday problems without professional help?
3D Printers are now ubiquitous technologies. But are we really aware of how 3D Printers are capable of?
We are going to try to answer these questions and explore the 3D printing technology both theoretically and practically. We are going to use 3D printers to solve everyday problems in our immediate environment by identifying, modeling, and printing solutions to these problems.
The participants are not expected to have any prior experience in 3D modeling or printing.
Anyone who wants to make this technology closer to their daily lives may be participants of the workshop. Tickets can be bought from Biletino.
* Participants can keep the model they print.
** The training will be held in Turkish.
*** Participants are expected to bring laptops.
Instructor: Mertcan Avcı, Prototyping Lab Associate, ATÖLYE
--
Eğitmen
Mertcan AVCI
Mertcan, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden mezun oldu. 2015-2017 yılları arasında Mimarlık Fakültesi Üretim Laboratuvarının kurulması sırasında, iş güvenliği, makine kullanım sistemi, malzeme ve üretim yönetimi gibi konularda üzerine çalıştı. Proje geliştirmeye lise yıllarında başlayan Mertcan, 2011-2012 yıllarında geliştirdiği yazılım projeleri ile TÜBİTAK bölge dereceleri aldı.
Mertcan; 2B ve 3B animasyon, temel elektronik, ürün ameliyatı, ürün fotoğrafçılığı, girişimcilik, temel psikoloji ve şiddetsiz iletişim gibi eğitimler aldı. Her zaman bu hayatın çırağı olacağı düşüncesiyle karşısına çıkan bütün kaynakları kullanarak öğrenmeye devam eden Mertcan, şu an Veri Stratejisi Geliştirme ve Nesnelerin İnterneti üzerine çalışıyor.
2017 yılında ATÖLYE ekibine katılan Mertcan, ATÖLYE’de teori ve uygulamanın harmanlandığı workshop tasarımları ve kolaylaştırıcılığı, fiziksel ve dijital prototipleme ve üretim süreç yönetimi gibi başlıklarla ilgilenerek, Prototipleme Lab Sorumlusu olarak çalışıyor.
Mertcan, daha çok insan tanımak ve toplum yararına projeler üretmek için 2010 yılında katıldığı Uluslararası Interact Kulübü’nden ayrıldıktan sonra, 2015 yılında Uluslararası Rotaract Kulübü’ne katıldı. Boş vakitlerinde kamp yapmak, doğa yürüyüşü ve yelken gibi doğa sporlarıyla uğraşmayı, dans etmeyi ve geliştirici içerik keşfetmeyi seviyor.