01 February 2022 - Tuesday

DEFNE ERASLAN İLE ''YETERİNCE İYİ'' EBEVEYN OLMAK

Online
DEFNE ERASLAN İLE ''YETERİNCE İYİ'' EBEVEYN OLMAK

Event Details

Ebeveynliği suçluluk duygusundan kurtarıp, zevkli ve tatmin edici bir deneyime dönüştürmek mümkün mü? Sürekli kendimizi hırpalamadan da yeterince iyi ve bilinçli ebeveynler olamaz mıyız? Çocuğumuzun yanı sıra kendimize de iyi bakmanın yolları nelerdir? 

Artık dünyaya getirdiğimiz bebeğin sadece karnını doyurmak bizi tatmin etmiyor. Anneler ve babalar olarak, çocuğumuzun psikolojik ve fiziksel gelişimini en iyi şekilde desteklemeyi amaçlıyoruz. Bizden daha akıllı, daha sağlıklı, en önemlisi daha mutlu olsunlar istiyoruz. Bu hedeflerimiz nedeniyle, onların ve kendimizin her dakikasını verimli geçirmek gerektiğine inanıyoruz. Onları geliştirmek için harcamadığımız her an, bize kayıp gibi geliyor. 

Sosyal medyada başka ebeveynlerin evde kurdukları müthiş düzen, pişirdikleri sağlıklı yemekler, çocuklarıyla yaptıkları ilginç aktiviteler sizde de (belki de uzun süredir zaten var olan) yetersizlik ve suçluluk duygunuzu tetiklemedi mi?

Bu dönemde bir yandan, kendinizi geliştirmek, yeni dünyada ayakta kalmak, belki işinizi güvende tutmak için Home Office düzeniyle eskiden olduğundan daha bile verimli olmak istiyorsunuz, bir yandan da hayatında belki ilk ve son  kez sizinle bu kadar uzun zaman geçirecek çocuğunuza bir sürü şey öğretmek..

Bu atölyede, bu dönemde anne baba olmanın yarattığı yetersizlik duygusunu ve kaygıyı masaya yatırıp, hangi noktadan sonra bize (ve çocuğumuza) zarar verdiğini anlamaya çalışacağız. Kendimizi unutmadan, tüketmeden, hem verimli olup hem de zor bir dönemde akıl sağlığını korumanın, farkındalık içinde kalmanın yollarını tartışarak ve paylaşarak bulmaya çalışacağız.

Atölye Lideri

Defne Eraslan, erişkin psikiyatrisi doçenti ve bilişsel davranışçı psikoterapisttir. Ege Üniversitesinde psikiyatri uzmanlığını tamamladıktan sonra, farklı ilaç firmalarında tıbbi danışman olarak çalışarak kurumsal iş hayatının talep ve zorluklarını yakından tanıma imkanı buldu. Daha sonra Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalıştı ve Koç Üniversitesi  Psikoloji Bölümünde yarım zamanlı öğretim üyesi olarak ders verdi. Bir süredir doktorluk hayatını Almanya’da sürdürüyor, tabii Türkiye’deki eğitim çalışmaları ve konuşmalarına devam ederek.

Asistanlığından beri uluslararası psikiyatri meslek örgütlerinde liderlik yapıyor. Avrupa Psikiyatri Asistanları Federasyonunun Başkanlığını yaptı, şu anda da Avrupa Psikiyatri Birliğinin (EPA) eğitim komisyonunda online eğitimler ve genç psikiyatristlere yönelik programlardan sorumlu. Kaygı bozuklukları, iş psikolojisi ve kadın psikolojisi özellikle ilgilendiği alanlar. Kapanmadan önce, Radikal gazetesinde düzenli olarak yazdı. En büyük amacı, psikiyatrik hastalıklar ve her bireyin yaşadığı psikolojik durumların önyargısız bir şekilde konuşulabilir duruma gelmesi ve bu zorluklarla karşılaşan kişilerin yalnızlığının aşılıp destek alabilmesi. Bunun yolunun bilgi ve paylaşımdan geçtiğini bildiği için, yazılarını, online eğitimlerini ve konuşmalarını çok önemsiyor. 

Atölye Hakkında

Atölyemiz, 20.00 – 22.30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.

01 February 2022 Tuesday 20:00

01 February 2022 Tuesday 22:30


Online Event - Zoom

Event Promoter