22 February 2020 - Saturday

1984 (George Orwell) Kitap Tahlili

İstanbul, Beyoğlu
1984 (George Orwell) Kitap Tahlili

Event Details

Distopya olarak nitelendirilen George Orwell’ın bu şahane eseri, geçmişin aslında ne kadar da gelecekten izler taşıdığını ortaya koyuyor. 1948’de kaleme aldığı bu eser ile Orwell, günümüz modern dünyasına bir protesto bırakıyor. Her ne kadar kitabında 1984 yılını tasvir etse de kitabın derinliklerinde bugünden izler de bulabilmeniz mümkün. Bu durumda elbette ki George Orwell’ın ileri görüşlülüğü etkili.

 

Sovyet Rusya’ya bir eleştiri niteliğinde olan bu kitap, günümüz siyasetinin baskısı, toplumdaki adaletsizliği, insanların tek tipleştirilmek istenmesi, zihnin kontrolü ve bireyselliğin yok edilmesi gibi kavramlar üzerinde de duruyor.

22 February 2020 Saturday 19:00

22 February 2020 Saturday 21:30


Erciyes Kitabevi & Cafe, Katip Mustafa Çelebi, Sıraselviler Caddesi no 32, Beyoğlu, Türkiye, Beyoğlu, İstanbul


View Map

Event Promoter

Biletino Logo
Literas Yönetim

Literas Kitap Kulübü, 14 Mart 2016 tarihinde kuruldu. Literas’ın kelime anlamı “harfler” olup, kulübümüzün mottosu ise ‘fikirler harflerden oluşur ve bir araya gelip dünyayı değiştirebilirler’dir. Literas Kitap Kulübü; kitap okuma ve tartışma kültürü edinen bireyler yaratmak ve bu bireylerin farklı fikirlerin ışıltısında buluşmalarını amaçlayan bir fikir akımıdır. Aydınlanma Çağı düşünürlerinden Voltaire’in felsefi romanı Zadig’deki “Bilge Adam” karakteri bu projenin ilham kaynağı olmuştur. Yaptığımız bu çalışmaları kutsal bir yolculuğa benzetmekle birlikte, Fran- cis Bacon’ın “Kitaplar, uygarlığa yol gösteren ışıklardır,” anlayışını benimsiyoruz. Her meslekten ve yaştan katılımcıların oluşturduğu bu proje düzenli aralıklarla kitap toplantıları düzenlenmektedir.