16 Mayıs 2021 - Pazar

DEFNE ERASLAN İLE İLİŞKİNİN RÖNTGENİNİ ÇEKİN: GİTMEK Mİ, KALMAK MI?

Online
DEFNE ERASLAN İLE İLİŞKİNİN RÖNTGENİNİ ÇEKİN: GİTMEK Mİ, KALMAK MI?

Etkinlik Detayları

Bu ders hem ilişkide olanlar hem de olmayanlar için aynı sorunun etrafında tasarlandı: “yeterince iyi” bir ilişki nedir? Çoğu zaman bir ilişkide ne kadar ödün vermemiz ve ne kadar çaba harcamamız gerektiğini, kabul etmemiz gereken zorlukları ve iniş çıkışları tartmak tahminimizden çok daha güç olabilir. Bir yandan içinde yaşadığımız toplum ve kültür bize tutkulu ve yoğun aşkın baştan çıkarıcı imgelerini sunar; öte yandan çevremizden ya da uzmanlardan ilişkilerin gayret gerektirdiğine, beklentilerimizi gözden geçirmemiz gerektiğine dair tavsiyeler duyarız.

O halde önümüze çıkan, hayatımıza giren ilişkileri nasıl değerlendireceğiz? Neşe veya hüsranın doğru, makul ölçüsüne nasıl karar vereceğiz?

Bu ders genel olarak aşkın ve özel olarak ilişkilerimizin röntgenini çekiyor. Şu konuları mercek altına alıyor:

  • İki insan ne kadar tartışmalı ve bunu nasıl yapmalılar?
  • Partnerimiz bizimle ilgili neyi kavramalı? Ve pek de kavramalarını ummamamız gereken şeyler nelerdir?
  • Bir ilişkinin olmazsa olmazları hakkındaki fikirlerimiz makul mu?
  • Cinsel tatmin düzeyi ile ilgili beklentilerimiz ne olmalı?

Aşka yönelik tutumlarımızı incelemeye yardımcı olmanın yanı sıra bu ders, içinde olduğumuz ilişkide kalma ve onu iyileştirme ya da ilişkiden çıkma konusunda bakış açıları sunuyor, arzularımızı gerçekleştirmek için bir kılavuz sağlıyor.

Bu ders, aşk hakkında aradığımız cevapların çoğunun zaten içimizde olduğunu, onları gün ışığına çıkaracak doğru araçları beklediğimizi bize gösteriyor.

 

Atölye Lideri

Defne Eraslan, erişkin psikiyatrisi doçenti ve bilişsel davranışçı psikoterapisttir. Ege Üniversitesinde psikiyatri uzmanlığını tamamladıktan sonra, farklı ilaç firmalarında tıbbi danışman olarak çalışarak kurumsal iş hayatının talep ve zorluklarını yakından tanıma imkanı buldu. Daha sonra Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalıştı ve Koç Üniversitesi  Psikoloji Bölümünde yarım zamanlı öğretim üyesi olarak ders verdi. Bir süredir doktorluk hayatını Almanya’da sürdürüyor, tabii Türkiye’deki eğitim çalışmaları ve konuşmalarına devam ederek.

Asistanlığından beri uluslararası psikiyatri meslek örgütlerinde liderlik yapıyor. Avrupa Psikiyatri Asistanları Federasyonunun Başkanlığını yaptı, şu anda da Avrupa Psikiyatri Birliğinin (EPA) eğitim komisyonunda online eğitimler ve genç psikiyatristlere yönelik programlardan sorumlu. Kaygı bozuklukları, iş psikolojisi ve kadın psikolojisi özellikle ilgilendiği alanlar. Kapanmadan önce, Radikal gazetesinde düzenli olarak yazdı. En büyük amacı, psikiyatrik hastalıklar ve her bireyin yaşadığı psikolojik durumların önyargısız bir şekilde konuşulabilir duruma gelmesi ve bu zorluklarla karşılaşan kişilerin yalnızlığının aşılıp destek alabilmesi. Bunun yolunun bilgi ve paylaşımdan geçtiğini bildiği için, yazılarını, online eğitimlerini ve konuşmalarını çok önemsiyor.

Atölye Hakkında

Atölyemiz, 14.00 – 16.30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.

16 Mayıs 2021 Pazar 14:00

16 Mayıs 2021 Pazar 16:30


Online Etkinlik - Zoom

Etkinlik Organizasyonu