07 Kasım 2020 - Cumartesi

SİBEL ÇAKIR İLE DUYGU BAROMETREMİZİ YÖNETMEK

Online
SİBEL ÇAKIR İLE DUYGU BAROMETREMİZİ YÖNETMEK

Etkinlik Detayları

Günlük hayatımız büyük ölçüde, değişen ruh hallerimizle paralel ilerliyor. Kendimizi tolere edebildiğimiz, başkalarına son derece hoşgörülü yaklaşabildiğimiz, geçmişi günahıyla, sevabıyla affedebildiğimiz zamanlar elbette var. Yine de ruhumuz dalgalanmaya meyilli: O umutlu halimiz bir anda hata veriyor, kendimizi o yumuşacık, ılık suların ardından fırtınanın ortasında bulabiliyoruz. Tüm iyimserliğimiz yerini bir felaket yumağına, bazen kozmik bir hata olduğumuz duygusuna bile bırakabiliyor. Bu gelgitlerin bir adım ötesi, kendimiz kadar ailemiz ya da partnerimizle olan diyaloğumuzun, sosyal ilişkilerimizin, hatta gelecek planlarımızı tersyüz olması.
Mutluluğumuz, mutsuzluğumuz, öfkemiz ya da iyimserliğimiz hangi ölçüde normal? Depresyonda mıyız? Çizgiden taştığımızı nasıl anlarız? İniş-çıkışlarımız hangi noktada duygudurum bozukluğuna işaret edebilir? Profesyonel yardıma ne zaman, neye göre başvurmalı? Günlük rutinlerimiz ruh halimizi nasıl etkiliyor? Çatışma ortamında dengede kalabilmeyi nasıl sağlarız? Bize gerçekten ne iyi gelir? Kişisel gelişim kitapları, ritüeller, alışkanlıklar bu işin neresinde?

Duygudurum Bozuklukları Uzmanı Prof. Dr. Sibel Çakır ile The School of Life’ın bu yeni atölyesinde tüm bu soruların üzerinden geçerek duygu barometremize odaklanıyoruz.

Öyle görünüyor ki ruh halimizin değişkenliğini önlemek pek mümkün değil, mesele değişen ruh halimizi etkili bir biçimde, farkındalıkla yönetebilmek. Bu dersten çalkantıları daha az hasarla atlatabilmenin, kendimizi pek de iyi hissettirmeyen tutarsızlık hissini bir nebze dengelemenin bir dizi yöntemini öğrenmiş biçimde ayrılıyoruz.

Atölye Lideri

Prof. Dr. Sibel Çakır, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu. Tıpta uzmanlık eğitimini İstanbulÜniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 2003 yılında tamamladı. 2004 yılında A.B.D’nde, University of Texas Health Science Center, San Antonio’da psikotik ve bipolar bozukluklar alanında araştırmacı olarak çalıştı. İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 2005-2011 yılları arasında uzmandoktor, 2011-2017 arasında doçent doktor olarak, 2017-2018  arasında profesör ünvanı ile Duygudurum Bozuklukları ve Geriatrik Psikiyatri Polikliniği ve yataklı serviste sorumlu öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2018-2019 yılı arasında Fransız Lape Hastanesi Tıbbi Direktörü olarak görev yaptı. Şu an Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim üyesidir.  İlgi alanları duygudurum bozuklukları, nöropsikiyatri ve geriyatrik psikiyatri (yaşlılık psikiyatrisi) dir. Bipolar Yaşam Derneği, Bipolar Bozukluklar Derneği, Sanat Psikoterapileri Derneği  kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyesidir. Türkiye Psikiyatri Derneği, Duygudurum Bozuklukları Bilimsel Çalışma Birimi koordinatörü ve Türkiye Alzheimer Derneği üyesidir. Akademik çalışmalar dışında sağlıklı, iyi yaşlanma, bütüncül tıp, koruyucu tıp, sanat terapileri, işlevselliği arttırmaya yönelik tedaviler ilgi alanlarıdır.

Atölye Hakkında

Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.

07 Kasım 2020 Cumartesi 14:00

07 Kasım 2020 Cumartesi 16:30


Online Etkinlik - Zoom

Etkinlik Organizasyonu